6.10.10

CONCEJALÍA DE EDUCACIÓN INFORMA


Mª José Fernández, regidora d’Educació i Normalització lingüística ha fet entrega a tots els centres escolars i a la Biblioteca Pública Municipal de Callosa d’en Sarrià d’un DVD de Jaume I, amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, dia en què es commemora l’entrada de Jaume I a la ciutat de València el 1238, dia de Sant Dionís. La llegenda diu que els habitants d’aquestes terres obsequiaren la dona del monarca amb fruites i hortalisses del terreny embolicades amb un mocador. D’ací ve la famosa mocadorà a la ciutat de València i voltants, dia en què els hòmens regalen les seues parelles dolços i caramels embolicats amb un mocador.

La data es va convertir prompte en símbol del naixement del poble valencià i va ser celebrada any rere any amb trons, coets i música que acompanyaven els actes religiosos amb motiu de la fundació d’aquell Regne de València.

Amb aquest DVD es pretén que els estudiants i el públic en general coneguen part de la nostra història i el que Jaume I va significar a les nostres terres.

No hay comentarios: