18.7.13

Primer gran acto de los Moros y Cristianos de Callosa d´en Sarrià

 La Plaça del Convent acoge a los nuevos cargos

Redacción

A partir de las nueve de la noche del sábado pasado se inició la recogida de cargos, que irían siendo acompañados por la Banda La Primitiva de Callosa d´en Sarrià. A las 23.00 horas ya estaban todos en la muy concurrida Plaça del Convent, donde se inició el acto oficial de presentación. Este año dicho acto fue de la mano de Nancy Ferrer y Gerardo Solbes, quienes  lo iniciaron   con la incorporación de todas las nuevas filaès femeninas, quienes lo hicieron con la presencia de D. Francisco López Pérez, presidente de la UNDEF. Posteriormente tuvo lugar la llegada de los cargos salientes y entrantes y la tradicional entrega de banderas y espadas. La despedida de los antiguos cargos fue muy entrañable y se conjugó con la emoción de los cargos entrantes, que con dicho acto asumen la gran responsabilidad de ser los máximos representantes de los correspondientes bandos: el moro y el cristiano. La fiesta se amenizó con la participación de la Banda La Primitiva de la AAM, quienes intepretaron numerosas marchas festeras. Para terminar la noche de celebración, el grupo “Agüita Son” acompañó hasta aproximadamente las dos de la madrugada, momento en el que se dió por finalizada la Presentación de Cargos.


ARTÍCUL PRESENTACIÓ CÀRRECS FESTERS 2013

 Molta gent es pensa que les festes arriben al Setembre, quan ja tenim les claus de les kàbiles en el nostre poder, les setmanes d.abans de l’ Aurora, però no. Cal saber que abans de tot açò ens devem preparar, devem mostrar al poble de Callosa d’ en Sarrià qui va a manar en cada bàndol i qui va a fer- nos posar els pels de punta quan els vegem pasar pels carrers del nostre poble amb la seua il.lusió i amb el seu poderio. I per això tenim el dia de la Presentació de nous Càrrecs, que el passat dissabte 13 de juliol va tindre lloc.
Enguany ha sigut diferent, especial, emocionant (però mai llevant importància a cap any anterior) i fins i tot vaig a dir-vos que curt, però de lo bé i lo agust  que estavem  tots  els  espectadors.
En este acte veiem eixir als càrrecs passats i veem entrar als càrrecs nous, sempre donant les gràcies i també donant l’enhorabona.
Hem entrat xafant fort i amb bon peu i sé que seguirem així, serem  pocs  o menys  festers, però gaudirem molt amb tots els nous càrrecs d’ enguany.


Cargos festeros

Capitans Moros: Carlos Flores Ruiz i Estefania Mollà Cano
Embaixador Moro: Javier Moreno Galiana
Abanderer Moro: Carlos Antón Domenech
Capitans Cristians: Carlos Pradas Cano i Maui Pérez Guardiola
Capitanes Infantils Cristians: Vicente Sanchis Pérez i Carlos Pradas Pérez
Embaixadora Cristiana: Ainara López Durán
Abanderer Cristià: Emilio Marín Moreno

No hay comentarios: