11.9.09

Campaña de prevención del melanoma

11/09/09, Callosa d´en Sarrià
María Jose Fernandez, edil de Sanidad de Callosa, y Leticia Sanchez, enfermera de la unidad para APM


La concejalía de Sanidad de Callosa d´en Sarrià en colaboración con la Asociación para Prevención de Melanoma, La Generalitat Valenciana y La CAM , ha hecho posible que más de un centenar de personas hayan hecho una revisión de piel para detectar un posible riesgo de melanoma. Se ha solicitado de nuevo para 2010.

Al bon temps, i sobretot a l’estiu, els moments d’oci s’aprofiten generalment , per estar a l’aire lliure, disfrutant del sol a la platja, o muntanya.
També la pràctica de determinats esports (futbol, natació…) i algunes activitats laborals o aficions (agricultura, jardineria..) es fan a l’aire lliure.
Els rajos solars ultraviolats (UV) entren en la pell, si no està protegida per roba o cremes amb filtre solar, i poden causar danys que són visibles en poques hores, com irritacions i cremades, o danys que apareixen al cap dels anys: envelliment prematur (arrugues), taques i augment del risc de patir càncer de pell.
Per això, és important protegir la pell quan s’està al sol i evitar les cremades solars. Cal tenir en compte que els rajos solars són més intensos a l’estiu, a les muntanyes altes i quan es reflectixen en l’aigua, arena i neu.
Des de la regidoria de Sanitat i en el seu nom Mª José Fernández va sol.licitar a la Conselleria de Sanitat la Campanya de Prevenció del Melanoma, Com protegir la meua pell? Enguany se’ns va concedir per al dia 4 de setembre i més d’un centenar de persones van acudir a la plaça del Convent on hi havia ubicat un recinte per a dur a terme la revisió. Els pacients van ser atesos per personal mèdic qualificat, el qual els feia una exploració i a més donava una sèrie de recomanacions i instruccions a les persones ateses.
A causa de la importància que té aquesta campanya, sol.licitarem tornar-la a tindre per a l’any que ve.

No hay comentarios: