31.7.09

Artículo de opinión. FINANÇAMENT AUTONÒMIC (II)

Cèsar Ferrando Sanchis, Regidor del Bloc, Callosa d´en Sarrià

Inoperància i victimisme del PP i submissió del PSOE valencià
Per al BLOC, l’actual govern de Camps no ha sabut negociar adequadament i posar damunt la taula les necessitats del nostre país. El PP valencià sembla estar més preocupat per assumir el posicionament estatal del PP de Mariano Rajoy i d’aprofitar esta ocasió per a una nova campanya victimista (i potser anticatalanista) que de defensar els interessos dels valencians. Ara, s’afegeixen a la demanda de 2.400 milions anuals (que ja va estar feta pel Bloc en base a les dades fiscals) quan fins fa un any només en reclamaven 500.
Al mateix temps, tampoc sembla que el PSOE valencià d’Alarte haja aprofitat l’oportunitat per mostrar la seua independència de Madrid, al beneir el sistema, sense cap qüestionament.
Una conclusió òbvia: ens calen forces polítiques pròpies
Des del Bloc, per tant, ens declarem allunyats del victimisme del PP i del conformisme del PSOE valencians, que no han estat capaços de treballar conjuntament en un tema de tanta transcendència, com proposàrem el Bloc des del nostre grup parlamentari a les Corts Valencianes. La utilitat de forces polítiques pròpies queda més palesa que mai en temes com este. Altres comunitats autònomes han sabut defensar els seus interessos i assegurar un finançament que permeta millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, mentre que al País Valencià al PSPV ni està ni se l’espera i el PP fa seguidisme de l’estratègia estatal del seu partit, mentre que, d’altra banda, confia en esta nova aportació per esmorteir el gegantesc dèficit públic originat per una nefasta gestió de campanar que ha oblidat els serveis públics essencials.
Per què reclamem 2.400 milions més i no 1.300?
Ja hem explicat que el dèficit fiscal actual es calcula en un 2,5% del nostre PIB. Però en anys anteriors ha estat més: per exemple, fou del 6,5% en l’any 2002. El PIB valencià en l’any 2008 fou de 30.600 milions d’euros.
Mala gestió del PP
La mala gestió del PP suposarà també una pèrdua d’ingressos en el futur. Per exemple, hi haurà més diners segons la població dependent reconeguda. Altres comunitats autònomes han fet els deures en este sentit i eixiran beneficiades. Per contra, es calcula que al País Valencià només han estat autoritzades ajudes escassament per al 3% dels dependents amb dret a cobrar-les.
En el que sí està al capdavant la Generalitat Valenciana és en el deute públic: l’any 2007 fou del 12,5% del nostre PIB, el més alt de l’estat espanyol, mentre que el creixement fou només del 0,5% respecte al 2006, la última de l’estat, on la mitjana fou de l’1,2%.

No hay comentarios: