3.7.08

Derecho a discrepar. Tribuna de libre opinión.


03/07/08,Callosa d´en Sarriá

Al PP local no els senta gens bé la mínima observació

A casa del PP local sembla que les coses no vagen tan bé; un indici és que estan punxosos i es van prendre el meu article sobre la Biblioteca com un atac .Van respondre tirant balons fora i desviant l’assumpte cap a Rosa Mari Pérez. Una resposta massa desproporcionada a un article que només feia que recordar que el projecte de nova biblioteca venia d'abans.
Que han hagut canvis, em pareix molt bé. Si nosaltres haguérem seguit governant segur que n'haguérem introduït. I em pareix acertat que aprofiten l'obra per a muntar més serveis municipals en el mateix edifici, i segur que en això haguérem coincidit. Que heu aconseguit bona cosa de subvencions, enhorabona. Per a això esteu i se suposa que teniu els contactes en Conselleries i Diputació per a aconseguir eixes subvencions i més encara. Si quan estaven en l’oposició no s’haguéreu dedicat a frenar l’arribada de recursos per al poble, no haguérem perdut un temps preciós . Ara tampoc sembla que ploga manà sobre Callosa. Encara estem esperant la gran subvenció per a l’auditori o, com a mínim, algun lloc provisional per a treure els xiquets de l’Escola de la Música del local tan deteriorat i inadequat on se puposa començaran el curs 2008/09 si algú no hi posa remei. A propòsit, un assumpte en el qual no haguérem coincidit: vosaltres heu pensat primer en fer-vos despatxos en Jaume Roig i al barranc dels Xorros, abans de solucionar un problema que portem temps arrossegant i ja es hora de solucionar-ho. Per a nosaltres haguera sigut prioritari, només començar a governar.


L’altre tema, sí som un partit xicotet d’un poble xicotet. Som realistes i sabem que no tenim la imatge de marca (a costa de milions d’euros dels contribuents) dels dos grans partits estatalistes. Rosa Mari ho sabia i era conscient que era arriscat un tercer lloc.
Partit frontissa (bisabra)?, sí i estem orgullosos d’haver possibilitat la governabilitat de Callosa quan el PP o el PSOE no han tret majoria absoluta. Són bones, realment, les majories absolutes? Primer, li vam donar l’alcaldia al PP perquè el PSOE era incapaç de governar en minoria. Després el PP no va voler repetir pacte i va estar el Sr. Seguí quatre anys en minoria. Van tornar a vindre les eleccions i va guanyar Xesco pels pèls. Li vam oferir un pacte per la governabilitat de Callosa i va tardar un any a acceptar-lo (no ens perdonaven el have-los fet una moció de censura). I en les últimes eleccions el PP va traure majoria absoluta i nosaltres vam pedre un regidor. La política és així. Ara,”a la caiguda dels pàmpols es veuran els nius”.

El PP governa en majoria i, en aquestos moments, no li falta cap suport per a la governabilitat del poble. Altra cosa és que ho facen bé per a tots o no. Com tenen majoria, per molt que els protestes, s’ho poden passar per l’esquena. Però, encara que som xicotets (o no tant), podem ser decisius qualsevol dia per a treure el poble d’un embús. Com no li devem res a ningú, som lliures d’actuar com ens semble convenient en un futur. La política és així; nosaltres estem ací i cal que els dos grans ho tinguen en compte.

Una correcció:

Del 1999 al 2003 el Bloc va obtindre tres regidors: Rosa Montiel, Vicent Llobell i Jordi Sanchis.
Del 2003 al 2007 tres regidors més: Vicent Llobell, Jordi Sanchis i Rosa Mari Pérez.

Cèsar Ferrando i Sanchis, Regidor del Grup Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià

No hay comentarios: